"Не купуй в мене" або які прийоми відштовхують ваших покупців

4 листопада 2017

Ми опитали наших користувачів: що є найбільшою незручністю з якою ви часто стикаєтеся? П’ять найпопулярніших відповідей зібрано в цьому дописі. Мета статті – показати брендам, що їхнє бачення зручності та маркетингові ходи не завжди є ефективними. Можливо, комусь ця стаття стане у нагоді та допоможе бути ближчими до своїх покупців.

поганий маркетинг

1. Ціни в приват/директ.

Найпопулярніша незручність, котра відвертає від брендів. На жаль, соціальні медіа часто використовують як майданчик для продажів, а не як місце для спілкування зі своїми покупцями. Повірте, від того, що ви в коментарях у фейсбуці будете на кожний запит ціни писати «в приват», цей допис не буде частіше з’являтися в стрічці. Десь третину користувачів відсутність цін зупиняє, мало хто хоче витрачати час на з’ясування такої простої речі як вартість товару. Звісно, мережа, в певному сенсі також ринок. Але повідомлення цін кожному окремо змахує на коронний хід поганих ринкових торговців, що змірюють тебе своїм поглядом і видають ціну, відповідну до того як ти виглядаєш. Приємно?

українські виробники

2. Примусова реєстрація в магазині з вказання телефону, емейлу, наданням рентгенографії органів грудної клітини з подальшим спамом. Не повірите, але такий агресивний маркетинг більше дратує, ніж підштовхує до покупок.

Від редакції: «В разі регулярного спаму за номером, так само агресивно телефоную брендові та вимагаю виключити мій номер з розсилки, адже я згоди на це не давала. Ще не відмовили жодного разу. Вважаю, що якщо всі мовчатимуть, то ця спам-епідемія триватиме далі, витрачайте хвилину часу та повідомляйте, що вам це не подобається.»

3. Описи товарів з помилками. Раптово. Так, шановні бренди, коли ви економите на якісному наповненні сторінок та сайтів, користувачі це бачать.

Від редакції: «Одного разу вказали на помилки в магазині виробника, відповідь приголомшила: «Це не помилки, це ми навмисне під пошукові запроси зробили описи».

4. Засилля мемів, жартів сумнівної якості та нетематичних дописів на сторінках у соц мережах. Якщо ви виготовляєте дерев’яних баранців, необов’язково щодня робити десять дописів про баранців, їхні породи та все таке інше. Скоріш за все, користувачі підписалися на вашу сторінку, щоб слідкувати за вашою діяльністю та асортиментом, а про баранів, методи їхнього утримання та ведення хазяйства, будь-який користувач може самостійно дізнатися з відкритих джерел в інтернеті. А краще змініти менеджера з СММ.

5. Нав’язливість. Цей пункт можна було віднести до примусових реєстрацій, але на ньому наголошували окремо. Якщо з електронними листами можна розібратися, хоча в багатьох брендів кнопка «відписатися від розсилки» не працює, то з смс-спамом вже складніше. Якщо людина не давала на це згоди, то навіщо дошкуляти? Це ж так просто.

Насправді, скарг було більше, але ми зібрали найактуальніші. Вийшов скорочений посібник «Як відвернути покупців».

Коментарі (4)

Любов 2.01.18 7:14
Я б рекомендувала продавцям послуг перед тим, як своїх співробітників примушувати в телефонному режимі пропонувати додаткові послуги клієнтам, знайомитися зі статистикою використання послуг в цілому по кожному клієнту. До прикладу, компанія 'Воля'. 15 раз зателефонували з пропозицією розширити список телевізійних каналів за додаткову оплату. При цьому я дивлююся максимум 5 каналів з 70 можливих. В результаті мною прийняте рішення змінити провайдера.
Ира 8.01.21 8:53
Воля це взагалі унікуми! Мені вони надзвонюють вже років 5, (якраз тоді змінила цього оператора на іншого, причому із скандалом через низьку якість послуг). Я вже впряму кажу - зробіть помітку у своїй СРМ системі, що я вже не Ваш клієнт і Ваші послуги мене не цікавлять. Але проходить місяць-два -і черговий менеджер радісно дзвонить... ось така "цифровізація"))))
Admynka 13.01.21 10:51
Можна написати їм листа де ви відкликаєте свою згоду на обробку персональних даних. Якщо після цього надокучатимуть, тоді можна скаржитися
Інна 11.11.17 10:26
Якби цей запис та спамнути всім продавцям через соцмережі! Як же дратують ціни в приват, мені здається це не маркетинговий хід а скоріш за все "комплекс не конкурентних цін", це перше. По-друге не достатній опис товару, а на додаткові питання по товару скоріше можна отримати "Такой информации, к сожалению, нет." Я ж не запитала довжину ворсинки у утеплювачі чи яка їх кількість на квадрантий сантиметр. А на рахунок спаму, то для багатьх магазинів це скоріше мінус, бо листи скоріш за все підуть у спам.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Всі поля обов'язкові.
Введіть число
  Реклама
Тут може бути ваша реклама
  Каталог радить
допомога харківському госпіталю
  Знайшли помилку?
Якщо ви знайшли неробоче посилання або помилку - виділіть її та натисніть Ctrl + Enter