Про каталог, виробників, та все інше

4 травня 2014

Всім привіт. Сьогодні на проекті залишилася одна людина, що дуже нервує, бо роботи багато :)

Другий день опрацьовуємо ваші коментарі, які ж ви активні! Насправді це класно, що так багато людей надають нам інформацію.

1. Нам закидають, що в нас нема більшого дроблення на підкатегорії, мовляв це не дуже зручно. Друзі, а ви взагалі інші каталоги бачили? Ми надаємо вибір із компаній, ви одразу бачите лого та назву, а далі вирішуйте, чи варто йти туди. Якщо назва коротка, то намагаємось приписати, спеціалізацію компанії ("Шкарпетки "Михайлик"). Це зручніше, але не завжди можна так зробити.

2. Про компанії, що мімікрують під нашого виробника. Якщо продукт виготовлений з іноземної сировини, за кордонами України, та не нашими громадянами - як можна вважати такий продукт українським? Те що виробник зареєстрований тут, та має штрих-код 482 - лише формальність. Ми намагаємось додавати саме тих, хто виробляє, вигадує ідею, та розкриває її тут, в Україні. Логічніше, що ми додаємо компанії, що створюють робочі місця для мешканців нашої країни, та сплачують податки тут, а не відправляють 80% іноземному інвесторові. Треба ще поміркувати, як бути із компаніями накшталт британсько-українських та інших, що співпрацюють у нас.

3. Ще є одна проблема - виробники без сайтів. Нам не зрозуміло, як вони взагалі працюють, коли їх цільовий споживач щороку робить все більше купівель саме в інтернеті. Та що там купівлі, тут би хочби побачити каталог продукції та дізнатись контакти! Це реально біда, не знаємо, як таких виробників додавати, ну не власноруч їм сайти робити та дарувати :) Може зібрати якусь базу таких виробників, та знайти компанію, що візьметься за них? Ну хочаб візитки зробили!

Друзі, важлива ваша думка, особливо з третього питання!

А ми пішли далі обробляти коментарі. Всім вдалого дня :)

 

Коментарі (9)

Сергій 15.05.14 13:24
1.Виділіть іншим кольором поле де вписується сума для допомоги проекту, бо його майже не видно. я подумав, що допомога в фіксованій сумі - 20 грн)
2. http://www.ukrexport.gov.ua/ukr/baza_ukr_export/ - база даних українських експортерів. Якщо нажати на назву компанії, перекидає на сторінку з детальною інформацією в т.ч. номерами телефону. Сподіваюсь це якось допоможе Вашому проекту.
Сергей Резник 6.05.14 19:58
Доброго дня. По третьому пункту. Готові взятися за масову розробку сайтів для українських виробників. Ціна дуже приємна. Вся інформація тут - http://first-one.com.ua/
admin 8.05.14 3:11
Якщо наші виробники таки прокинуться - дамо знати ;)
Юрій 6.05.14 12:59
Дякую за вашу працю! Було б також добре, якби інформація була також у вигляді одного файлу, як це було із іншими переліками (наприклад, у форматі pdf, xls чи іншому). Це зручно у тому випадку, якщо доступу до інтернету немає, а інформацію із файла можна роздрукувати та мати із собою у будь-якому місці.
admin 6.05.14 13:54
Почекайте трохи, ми плануємо зробити застосунок таким, щоб він працював без інтернету.
Ярослав 4.05.14 17:32
А еще Вам нужно сделать стикер-наклейку, которую бы участники каталога, тобишь производители, клеили на двери своих магазинов или точек продажи. И чтобы на этом стикере был QR-код, перенаправляющей на сайт и еще один, который отправляет на Android-маркет или ЭппСтор, чтобы больше народу узнало об сувществовании. И в перспективе можно задуматься об участии в программах типо Grupon или вообще создать свою карточку по типу MaxiCard.
admin 4.05.14 17:57
Наклейки уже есть, первый тираж разъезжается по городам :)
Более того, мы предлагаем производителям виртуальную траст-визитку. Сервис по публикации наших отзывов и обзоров их товаров. На сайте производителя эта визитка размещается и ведет в каталог на отзыв. Отзывы от третьих лиц куда лучше самописных) Плюс будем стараться высматривать недостатки, а не только хвалить.
Спасибо за идеи)
Ярослав 4.05.14 17:26
По 1-му пункту у меня никаких замечаний нет, все нормально. Спасибо. Будет больше производителей и необходимость - добавите новые категории/подкатегории, тут проблем нет.

По поводу 2-го и 3-го: предлагаю создать новое подменю или отдельный список, где будут компании из второго и третьего пункта, или в каждой категории, где есть уже иконки компаний поставить черту и под ним размещать частично-украинские компании, а под ним еще черту и просто списком компании, у которых нет сайтов, хотя бы название, краткое описание, адрес магазинов и т.п.

Отдельно хочу выразить благодарность, потому что думаю, что этот каталог - крутая штука. Еще считаю, что Вам необходимо отправить почтой предложения крупным украинским производителям с целью привлечь инвестиции в проект в обмен на то, что их значки, например, буду больше по размеру или стоять в начале списка.

Особенно благодарю за приложение для Android. Я его уже увидел, но не установил. Было бы класно туда добавить карту, пускай с технологиями Google Maps, где бы были отмечены точками магазины производителей, представленных каталоге.
Еще раз спасибо.
admin 4.05.14 18:01
Приложение пока что работает только с инетом, к сожалению. Но скоро разработчик обещал это исправить :) Насчет карты все сложно, уффф
Насчет 2-3, да, наверное так и будем делать, дабы не быть лжеинформаторами :)
Огромное спасибо за комментарии по делу, мы просто в восторге, когда нам что-то подобное предлагают! Видим, что не нам одним это нужно, спасибо еще раз, Ярослав :)

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Всі поля обов'язкові.
Введіть число
  Реклама
Тут може бути ваша реклама
  Каталог радить
допомога харківському госпіталю
  Знайшли помилку?
Якщо ви знайшли неробоче посилання або помилку - виділіть її та натисніть Ctrl + Enter